top of page
  • Paolo

Netherlands

Jag besökte Netherlands sex gånger. Det är ett land som har mer än 17 millioner människor. Det ligger öst om United Kingdom tvärs över Nordsjön. Det tar mindre än en timme för att resa mellan London och Amsterdam, Netherlands huvudstad.

De pratar nederländska där men om man pratar tyska, är det lätt att kommunicera där. Faktiskt, kan många nederländska människor tyska. Om man bor i Flanders, så förstås också flamska i Nederlands.

Netherlands är känt för sina möllor, kanaler, och tjusiga hus.

En typisk nederländsk by med en mölla

En typisk nederländsk kanal med tjusiga hus.

En anledning för därför jag ofta besöker Netherlands är det är en bra knutpunkt för att resa länder och reser i närheten. Till exempel, man kan åka med tåg eller bus fram och tillbaka mellan Netherlands och Belgium eller West Germany inom en dag. Den nederländska järnvägen är effektiv att göra så. Det är också lätt att åka med cykel omkring många störa städer.

Tåg i Netherlands

Det finns också många unika mat i Netherlands. Till eksempel, man måste smaka ollie bollie, stroopwafel, och nederländska pankäkor.

Man går hit för att köpa ollie bollie, en nederländsk mat.

Man måste också försök hur snabbmat i Netherlands fungerar. Man skjuter in pengar i en lucka och maten kommer ut ur skåpet. En av mina favoriter är mat som innehåller öst.

1 view0 comments

Comments


bottom of page