top of page
  • Paolo

Jollibee

Innan 1990-talet, hade jag bara känt McDonalds som en plats för att äta snabbmat. När jag reste tillbaka till Philippines, fick jag reda på om en annan snabbmatskedja. Den heter Jollibee.

Kedjan grundades officiellt 1978 av Tony Tan Caktiong. Den var resultatet av en glassbar som han grundade tre år innan. Där, såg Caktiong att varma mat blev populärare än glasserna. I 1978, blev det sju Jollibee-branscher i Metro Manila.

Nutid, finns det mer än 1 200 Jollibee-branscher över hela världen. De flesta av branscherna ligger i Philippines. Men det finns också branscher i USA, Hong Kong, UK, Middle East, och Italy. Jag har tur att Jollibee har en bransch i London. Mellan 2018 och 2020, besökte jag Jollibee när som helst jag reste till London. Nu, har de an andra bransch i London. Branschen ligger i Leicester Square, en del av centrala London med flera butiker och teater.

Jollibee i Earls Court, London

Jollibee säljer liknande produkter till kedjor såsom McDonalds. Men en av de populäraste maten som Jollibee säljer är Chicken-joy. Den är friterad kyckling som är också krispig.

Chicken Joy från Jollibee


0 views0 comments

Comments


bottom of page