top of page
  • Paolo

AI-genereret nyhetsartikler for 13. november oversettelsesesjonen

1. Fra Philippines

De Lima er en tidligere senator i Filippinene. Hun var motstander av Duterte. Duterte var president i Filippinene fra 2016 til 2022. Han startet en krig mot narkotika. Mange mennesker ble drept.


De Lima ble arrestert i 2017. Hun ble anklaget for å være involvert i narkotikahandel. Hun sa at anklagene var falske. Hun sa at Duterte ville stoppe henne fra å kritisere ham.


De Lima satt i fengsel i nesten 7 år. Hun ble frikjent i to saker. Hun fikk kausjon i den siste saken. Hun kom ut av fengselet i dag.


De Lima sa at hun var glad og takknemlig. Hun ba Gud om å tilgi og velsigne Duterte. Hun sa at hun ville kjempe for rettferdighet. Hun sa at hun hadde mange ting å gjøre.



2. Fra Poland

I oktober var det valg i Polen. Partiet PiS vant valget. PiS er et konservativt parti. PiS har styrt Polen siden 2015.


Sejm er det polske parlamentets underhus. Sejmu 460 medlemmer. PiS har 228 medlemmer. PiS trenger flere stemmer for å få flertall.


I dag ble det valgt en talsmann for Sejmen. Talsmannen er leder for parlamentet i Polen. Talsmannen er Elżbieta Witek. Hun er fra PiS. Hun har vært talsmannen siden 2019.


Opposisjonen stemte imot henne. Opposisjonen liker ikke PiS.


Statsminister Mateusz Morawiecki har levert sin avskjedssøknad. Han vil danne en ny regjering. Han er også fra PiS. Han har vært statsminister siden 2017. Han håper at Sejm vil støtte ham.



3. Fra France

Artikkelen handler om en minister som er tiltalt for lovbrudd. Han heter Eric Dupond-Moretti og er justisminister i Frankrike. Han er tiltalt for å ha misbrukt sin stilling som minister. Han skal ha startet etterforskning av noen dommere som han var uenig med da han var advokat.


Artikkelen forteller om vitnene i rettssaken. Et av vitnene er Jean Castex. Castex var statsminister da Dupond-Moretti ble justisminister. Castex sier at han ikke visste om Dupond-Morettis konflikt med dommerne. Castex sier også at han ikke blandet seg inn i dommernes arbeid.


Dupond-Moretti sier at han ikke har gjort noe galt. Han sier at han bare ville finne ut om det var feil i domstolen. Men anklagerne sier at han har brutt loven og bør dømmes.Dupond-Moretti sier at han ikke har gjort noe galt. Han sier at han bare ville finne ut om det var feil i domstolen. Men anklagerne sier at han har brutt loven og bør dømmes.


Disse historiene blev generated av AI for å ha lettnorske innehold å bruke under oversettelse-sessionene våre. Noe faktum kan bli feil men vi fokuserer bare på å oversette dem fra norsk til engelsk.

6 views0 comments

Comments


bottom of page